Обласна служба зайнятості спрямувала близько 143 млн. грн. державних коштів на активні програми зайнятості

Обласна служба зайнятості спрямувала близько 143 млн. грн. державних коштів на активні програми зайнятості

11 січня у Звягельській філії Житомирського обласного центру зайнятості відбувся представницький круглий стіл за участю близько 70 керівників територіальних громад і старостатів району та громадських організацій, пів сотні з яких долучились до заходу онлайн. Під час круглого столу учасники закликали учасників зібрання дослухатись до пропозицій служби зайнятості задля економічного розвитку громад. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

Галина Корінна акцентувала, що нині в Україні близько 11 млн людей є офіційно зайнятими, оскільки саме така кількість платників ЄСВ в країні. Але через велику міграцію населення і тривалу війну, необхідно підтримувати вітчизняну економіку, щоб мати ресурси протидіяти російській агресії і надалі.

«Торік обласна служба зайнятості спрямувала близько 143 млн грн державних коштів на активні програми зайнятості. Ми видали 477 мікрогрантів підприємцям Житомирщини на розвиток їхнього бізнесу і створення нових робочих місць. Завдяки таким інвестиціям, а це понад 113 млн грн, в області буде створено щонайменше 1000 нових робочих місць. Понад 8 млн грн було використано на оплату праці близько 1200 учасників проєкту «Армія відновлення» з числа безробітних. Понад 10 млн – на професійне вдосконалення окремих категорій населення з допомогою ваучерів. Ще близько 5 млн грн перераховано роботодавцям у вигляді компенсаційних виплат за працевлаштування деяких категорій населення», — зазначила Галина Корінна.

Під час зібрання представників громад у різний спосіб мотивували і спонукали до активнішої взаємодії зі службою зайнятості: минулорічні користувачі програм ділились позитивним власним досвідом співпраці. Так, Ярунський сільський голова Сергій Романюк розповів, що торік залучили до суспільно корисних робіт 25 місцевих безробітних, які плели маскувальні сітки і заготовляли дрова для потреб військових, облаштовували місця для проживання внутрішніх переселенців тощо. Людям було виплачено зарплати на суму майже 180 тис. грн з коштів страхового фонду на випадок безробіття. 

Через відео-відгуки надихали власним прикладом успішної співпраці зі службою зайнятості й грантери, які розвивають свій бізнес за державні кошти. Загалом у районі – 92 отримувачі мікрогрантів на суму майже 20 млн грн та чотири учасники бойових дій або їх дружини, які отримали гранти на суму 2 млн грн. 

Подібні заходи за участю представників громад служба зайнятості проводитиме надалі по всій області. Адже їх мета – привернути увагу органів місцевого самоврядування та громадськості до можливостей використання державних програм фінансової підтримки, які впроваджуються через службу зайнятості.