«Полісся» в Іспанії: команда поділилася деталями про перше тренування

90

Навчально-тренувальний збір «Полісся» офіційно розпочався. Передувала цьому довга дорога, котра зайняла рівно дві доби. Спершу автобусом зі своєї тренувальної бази житомиряни дісталися до Варшави. Переночувавши у столиці Польщі, літаком рушили до іспанського Аліканте, а потім – у передмістя Мурсії. Саме тут команда проведе найближчий місяць. Про це повідомляє пресслужба ФК «Полісся». 

«Дорогу перенесли нормально, це наші реалії. Ми до них звикли. Наша ціль — це єврокубки. Ми розуміємо — якщо ми туди попадемо, то нас чекають такі переїзди, всі нормально реагують. Я раніше бував у Іспанії, був у Марбельї. Супер, подобається. Клімат, гарні поля, тут кращі поля ніж в Туреччині», — ділиться першими враженнями захисник «Полісся» Сергій Чоботенко.

Вже у готелі на команду чекали легіонери. Було видно одразу — за колективом дуже сумували.

«Збори — це одночасно і важкий, і легкий, і в той же момент, приємний час, бо ти знаходишся весь час з командою, спілкуєшся, проводиш разом час. А на полі — це завжди важка бігова робота, закладаємо фундамент, скажімо так, на весь час, на весь сезон. Найважче на зборах – це бігова робота, ніхто не любить бігову роботу, але це потрібно трохи потерпіти, а далі це буде приємніше. Перше тренування — воно більш втягуюче, всі на емоціях, скучили одне за одним, всі скучили за м’ячем, за колективом, тому це більше емоції, а зараз почнеться важка робота», — каже Сергій Чоботенко.

Дуже незвично на першому тренуванні на зборах себе почував Андрій Гітченко. Бо він вже не футболіст, він — тренер. Але перелаштуватися досі ще не може.

«Дуже незвично. Але треба звикати. Що найбільше незвично — що я не можу тренуватися. Я приходжу, бутси хочеться одягнути. Але спочатку прийшов і було незрозуміло — треба одягати, чи не треба. Потім хлопці побігли, а я стою і не знаю, куди себе подіти. Трохи незвично. Багато нюансів до котрих за двадцять років я звик і зараз вже не можеш не робити якусь роботу. Я активно включаюсь в тренувальний процес, бо без цього було б ще важче. Футболіста я ніколи в собі не вб’ю, але перелаштуюсь. Не можу одразу сказати, що найважче в новому амплуа, бо пройшов перший день зборів. Дайте мені час – я відповім на це питання – поки що найважче зрозуміти те, що я не можу тренуватися повноцінно», — каже Андрій Гітченко.

Що ж до самої команди – то вона працюватиме у режимі дворазових тренувань. Також заплановано п’ять спарингів. Перший – 19 січня.