Понад 60 ударів битою та ножем: коростенському рекетиру повідомлено додаткову підозру за вбивство АТОвця

Понад 60 ударів битою та ножем: коростенському рекетиру повідомлено додаткову підозру за вбивство АТОвця

На Житомирщині за матеріалами Служби безпеки повідомлено додаткову підозру одному із лідерів потужної злочинної організації. Зловмисники «вибивали» під вигаданими приводами у людей гроші та майно. Якщо жертви платити відмовлялися, їх викрадали та відвозили до спеціально облаштованих катівень. Про це повідомляє Управління СБ України в Житомирській області.

«У ході досудового розслідування правоохоронці отримали достатню доказову базу щодо умисного вбивства одним із лідерів рекетирів «боржника».

Встановлено, що весною 2016 року члени злочинного угрупування «виставили» неіснуючу заборгованість 23-річному колишньому учаснику Антитерористичної операції-захиснику Донецького аеропорту.

Оскільки боєць відмовлявся платити, рекетир заманив його на зустріч та вивіз на автомобілі у безлюдне місце. Саме там зловмисник жорстоко бив його. Від отриманих поранень та жорстоких побоїв хлопець через декілька годин помер», – йдеться у повідомленні.

На підставі отриманих доказів зловмиснику повідомлено про підозру за п.4 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчиненому з особливою жорстокістю).

Нагадаємо, що у результаті спецоперації СБУ у серпні-вересні м.р. правоохоронці затримали організатора угруповання-т.зв. «смотрящого» за Коростишевом та активних членів банди.

Як повідомлялося, серед потерпілих був і військовослужбовець ЗСУ. Його вагітну дружину бандити погрожували покалічити, а потім вбити, якщо він не віддасть їм 190 тис грн.

Пізніше затримано ще одного учасника злочинної організації – колишнього заступника міського голови Коростишева-чинного депутата міської ради.

Наразі підозрюваний, як і майже усі затримані у ході спецоперації СБУ, перебуває під вартою без права внесення застави. Усім їм повідомлено про підозру за різними статтями Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Житомирській області спільно зі слідчими ГУНП у регіоні за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Нагадаємо Рекетири у Коростишеві: розповідь потерпілих та деталі розслідування. У Житомирі військовослужбовці вимагають справедливого покарання рекетирам, котрі погрожували діючому бійцю .