6 громад Житомирщини підписали меморандум про взаєморозуміння із Представництвом ЮНІСЕФ в Україні (ВІДЕО)

Сьогодні 5 територіальних громад Житомирщини підписали меморандум про взаєморозуміння між Представництвом ЮНІСЕФ в Україні. Саме наш регіон обрано, як стратегічний, щоб впроваджувати донорські проєкти німецького Фонду розвитку.

«Програми ЮНІСЕФ будуть мати 4 напрямки роботи – це вода-санітарія, догляд за дитиною, краще піклування за дитиною, сім’я для кожної дитини, також це програми для молоді та програми освіти і здоров’я», — каже представник UNICEF в Україні Мунір Мамедзаде.

Коростенщина вже підписала меморандум місяць тому, сьогодні ж до проєкту долучилися Житомирська, Олевська, Звягельська, Хорошівська та Андрушівська громади.

«Ми продовжуємо працювати в рамках меморандуму, який був підписаний на початку війни. Мені сильно приємно, що 256 млн грн через KFW – німецький банк, буде спрямовано на покращення життя наших громадян. Ми ведемо далі перемовини, тому що у нас є великі проблеми з водопостачанням в Бердичівський та Коростишівській громадах і ЮНІСЕФ зараз розглядає можливість розширення даної програми», — сказав начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Єдина селищна громада, що потрапила до проєкту – Хорошівська. Вона вже має результати співпраці з Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ.

«В нас вже працює модульна котельня, яка була надана програмою ЮНІСЕФ. На сьогоднішній день вона знаходиться в нашій опорній лікарні, де перебуває дуже багато людей. Приїжджали спеціалісти, які перевіряли укриття, що знаходяться у садочку», — говорить начальник Житомирської ОВА Сергій Засімчук.

Житомирщина залишається на лідируючих позиціях по співпраці з ЮНІСЕФ. Сьогоднішній меморандум – це комплексний документ за багатьма напрямами.

«Тут і програми по молоді, і психологічній реабілітації, програми економічного навчання населення, і програми твердих проєктів. Це підтримка, наприклад, нашого підприємства водоканал. У 2022 та 2023 роках ЮНІСЕФ надав велику фінансову допомогу водоканалу», — каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нещодавно Житомир підписав з ЮНІСЕФ та Міністерством освіти договір про фінансування проєктної документації по будівництву укриттів у освітніх закладах, тож незабаром планується реалізація і цієї програми. Загалом, головна мета усіх спільних проєктів з ЮНІСЕФ – помістити дітей та молодь України у центр відновлення громади.