У Житомирі нежитлове приміщення реконструюють у прихисток для ВПО (ВІДЕО)

Нежитлове приміщення за адресою вулиця Домбровського, 16а у Житомирі перетворять на прихисток тимчасового проживання для внутрішньо-переміщених осіб.

«Сьогодні ми фактично розпочинаємо роботи по реконструкції ще одного нежитлового приміщення, площею 300 метрів квадратних, яке є комунальною власністю, знаходиться на балансі ЖКХ №6. Сьогодні рішенням виконкому ми передаємо це приміщення на баланс агенції розвитку міста для того, щоб мати можливість належним чином відобразити баланс обліку збільшення вартості у зв’язку з ремонтними роботами», — говорить директор КУ «Агенція розвитку міста» ЖМР Борис Пахолюк.

Наразі вже розпочали розробку проєктно-кошторисної документації. Планується, що у прихистку буде 7 житлових сімейних кімнат, загальною місткістю 21 ліжко-місце.

Усі будівельно-монтажні роботи, оздоблення, облаштування меблями та побутовою технікою планують завершити до кінця поточного року.

Фінансування проєкту здійснюється за рахунок грантів, місто коштів не виділяє. Загальна вартість складає 180 тисяч євро, цієї суми вистачить, щоб виконати усі роботи, запевняють у міській раді. Це вже другий подібний проєкт, який фінансується урядами Швейцарії та Німеччини у нашому місті.