У Хорошівській громаді затримали 24-річного чоловіка, який викрав несправну автівку з чужого гаража

У Хорошівській громаді затримали 24-річного чоловіка, який викрав несправну автівку з чужого гаража

Повідомлення про крадіжку автомобіля «ІЖ» надійшло до поліції уночі 16 січня. Власник, 51-річний житель Хорошівської громади, розповів, що виявив відчинені двері гаражного приміщення та відсутність всередині легковика. Про це повідомляє Житомирське районне управління поліції.

Тож працівники слідчо-оперативної групи відділення поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського райуправління, які прибули за викликом, зафіксували усі обставини вчинення діяння, вилучили наявну слідову інформацію та розпочали розшук викраденого транспортного засобу і причетної особи. До того ж, потерпілий вказав, що автомобіль був у несправному стані, тож рухатися власним ходом він не міг. Про те, що транспортний засіб буксирували, свідчили і сліди шин іншого транспортного засобу неподалік місця вчинення правопорушення.

 

«Менш ніж за годину поліцейські виявили автомобіль покинутим неподалік сусіднього села, а невдовзі встановили й самого причетного до угону. 24-річного жителя Хорошівської громади оперативники розшукали за місцем проживання. Молодик визнав свою провину в учиненому та розповів, що того вечора він самостійно пошкодив замок гаражного приміщення і виштовхав легковик на дорогу. Завести автівку чоловік не зміг, тож попросив товаришів відбуксирувати її. Друзям фігурант розповів, що легковик нещодавно придбав, тож ті погодилися допомогти без жодних сумнівів», – йдеться у повідомленні.

Нині фігурант пояснює мотиви своїх дій слідчим у межах відкритого кримінального провадження. Попередня кваліфікація діяння – ч.1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

Згідно з чинним законодавством такі діяння караються обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.