За минулий рік поліцейські Житомирщини вилучили з незаконного обігу понад 300 гранат та майже 40 тисяч набоїв

За минулий рік поліцейські Житомирщини вилучили з незаконного обігу понад 300 гранат та майже 40 тисяч набоїв

Також серед вилученого 6 саморобних вибухових пристроїв, понад 70 кг вибухових речовин та більш ніж 100 одиниць вогнепальної зброї, у тому числі 10 гранатометів. Загалом за минулий рік було зареєстровано понад 170 кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області. 

«Оперативники кримінальної поліції провели низку заходів, у ході яких викрили 21 випадок незаконної торгівлі зброєю та боєприпасами. Серед таких «товарів» – автоматична вогнепальна, гранатомети, перероблена вогнепальна зброя, гранати, тротил та бойові набої.

Все це могло потрапити до рук злочинців, а подекуди – й до рук дітей та призвести до трагедій. Тож поліцейські наполягають: зброя має бути на фронті для захисту нашої держави, а не ставати знаряддям злочинів на мирних територіях», – йдеться у повідомленні.

Пам’ятайте, що зброя та боєприпаси – не сувеніри чи трофеї. Коли вони опиняються у вашій оселі – на небезпеку наражаються всі ваші рідні, а також сусіди та випадкові оточуючі.

Відтак правоохоронці нагадують: у разі виявлення зброї, боєприпасів та вибухових речовин або підозрілих предметів не можна їх брати до рук, переносити чи розбирати. Одразу повідомте про знахідку поліцію та подбайте, аби такі предмети не потрапили до рук інших людей до приїзду спеціальних служб.