У Бердичеві вшанували пам'ять загиблих за волю і незалежність України (ФОТО)

У Бердичеві вшанували пам'ять загиблих за волю і незалежність України (ФОТО)

У понеділок, 22 січня, начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк та її заступники, народний депутат України Богдан Кицак, Бердичівський міський голова Сергій Орлюк та голова Бердичівської районної ради Олександр Балянов і його заступник Володимир Діхтяр вшанували пам'ять усіх загиблих за волю і незалежність України. Про це повідомляє Бердичівська районна військова адміністрація.

Вони разом поклали квіти на Алеї пам’яті Героям Бердичівщини та до Меморіалу «Слава Героям», хвилиною мовчання згадавши усіх загиблих Героїв. Не забувши вклонитися великому Кобзареві Тарасу Шевченку й видатному українському політику В’ячеславу Чорноволу.

«День Соборності – це свято єдності та неподільності України. Від заходу до Сходу, від Півночі до Півдня ми всі жителі однієї країни, ми – українці. На жаль, нас знову намагаються роз’єднати, цього разу силоміць, шляхом прямої збройної агресії. Знову ллється кров українських патріотів, що героїчно стали на шлях боротьби за свободу та незалежність. Пам'ять про героїчну боротьбу українського народу за право бути господарями на своїй землі закладена у наших генах, вона знайшла своє віддзеркалення у нинішній великій війні, коли діти продовжують звитяжні подвиги своїх батьків, дідів та прадідів, мужньо відстоюючи рідну землю», – наголосила Людмила Димидюк.

Довідково: Україна століттями була вимушена боротися за свою волю та незалежність. Мабуть, жодна інша країна світу не проходила такий складний процес державотворення, як наша. Акт Злуки, підписаний 22 січня 1919 року, став втіленням споконвічної мрії українського народу про незалежну і соборну державу, та мав величезне історичне значення. Навіть зараз, коли частина нашої держави окупована російською армією, ми впевнені у поверненні усієї нашої території.