У Звягелі для жінок військових провели інтерактивну івент-подорож зі збереження ментального здоров’я (ФОТО)

У Звягелі для жінок військових провели інтерактивну івент-подорож зі збереження ментального здоров’я (ФОТО)

Наслідки війни безумовно впливають на психоемоційний стан і тих, хто несе службу, і на членів родин наших захисників. Днями  Звягельським міським центром соціальних служб спільно з психологинею Галиною Нємєц проведено інтерактивну івент-подорож зі збереження ментального здоров’я для дружин військовослужбовців. Про це повідомляє пресслужба Звягельської міської ради.

Під час спілкування у колі були обговорили наступні питання:

  • жінка та її роль у відновленні психоемоційного стану в колі найближчого оточення під час війни;
  • вчимося розуміти себе, свої емоції під час стресового стану та їх наслідки у спілкуванні в родині;
  • як стати більш стійким до стресових життєвих ситуацій?;
  • сила психологічної підтримки та резилієнс жінки в умовах війни;
  • методи психологічної самопомочі у кризових життєвих ситуаціях.

«Після емоційної зустрічі  у присутніх  і настрій піднявся. Поговорили, проговорили – і розумієш, що ти не одна у своїй ситуації», – кажуть учасники. 

Паралельно з тим, у сусідній залі Дитячого бібліопростіру ім. Олени Пчілки художниця Олена Нємєц провела з дітками захоплюючий майстер-клас з акварельної ілюстрації «Зимовий пейзаж».

В результаті майстер-класу діти власноруч виготовили картини, отримали відмінний настрій та внутрішню гармонію, яка з'явилася у процесі малювання та занурення у світ творчості.

Наприкінці заходу провідний бібліотекар Людмила Писаренко презентувала дітям  нові надходження до бібліотеки. Книги настільки сподобалися, що дітлахи відразу приступили до читання.