У Житомирі відбулися заходи з нагоди дня Соборності (ВІДЕО)

Щороку 22 січня вся Україна відзначає день Соборності , згадуючи проголошення в 1919 році Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. До заходів з нагоди свята у Житомирі долучилися представники влади міста та області.

Учасники заходів поклали квіти до пам’ятних стендів загиблим захисникам України, пам’ятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором», стели Героям Небесної Сотні та пам’ятника Івану Огієнку. Директорка Житомирського центру соціальних служб говорить, сьогоднішнє свято – день розуміння хто такі українці.

Святкування продовжиться ввечері, у театрі імені Івана Кочерги відбудеться благодійний концерт «Соборність. Воля. Міць», де збиратимуть кошти на ударні дрони для підрозділу Житомирщини. У цей день кожен українець запитує себе, що є соборність для нього. На це питання відповіли і житомиряни.

Ранок 24 лютого нагадав нам, українцям, що єдність — це наша зброя та сила. І сьогодні саме вона є запорукою успішного протистояння російському ворогу.