Житомир відвідав Надзвичайний і Повноважний Посл Чеської Республіки в Україні Радек Пех

Житомир відвідав Надзвичайний і Повноважний Посл Чеської Республіки в Україні Радек Пех

22 січня начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні Радеком Пехом. Ця зустріч відбулася в контексті благодійного концерту, присвяченого Дню Соборності України, що проходив у Житомирському драматичному театрі ім. Івана Кочерги. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

Пан Пеху прибув на Житомирщину, щоб не тільки відвідати цей культурний захід, але й зміцнити зв’язки та співпрацю, яка існує між Чехією та Житомирською областю.

«Чеська Республіка була та залишається одним з важливих зовнішньоекономічних партнерів Житомирської області. До повномасштабного вторгнення росії, бізнес Чехії інвестував майже 2 мільйони доларів у розвиток своїх підприємств на Житомирщині. Ці підприємства продовжують працювати і зараз, попри всі загрози», – зауважив Віталій Бунечко.

З початку 2022 року розпочалась нова сторінка у відносинах між Житомирською областю та Чеською Республікою, яка виражалась в активній участі чеських благодійників та громадян в наданні гуманітарної допомоги. Важливим аспектом цієї підтримки була робота міжнародної гуманітарної організації “People in Need”, яка надавала допомогу місцевим установам, де перебували ВПО, забезпечуючи їх побутовою технікою, генераторами, посудом і засобами гігієни. Окрім того, чеські благодійники приймали дітей з Олевської та Овруцької громад на відпочинок.

«Дякуємо нашим друзям з Чехії за підтримку! Переконаний, що наша співпраця буде розвиватися та приносити обопільну користь», –  зазначив начальник Житомирської ОВА.