У Звягелі запрацювала мобільна лабораторія

У Звягелі запрацювала мобільна лабораторія

Впродовж останніх тижнів в Звягельському районі спостерігається тенденція до зростання захворюваності на ГРВІ, в тому числі на COVID-19,окрім того розпочали реєструватися випадки захворювання на грип. Про це повідомляє пресслужба Звягельської міської ради.

У звʼязку з цим 24 січня до Звягельської громади відбувся виїзд спеціальної мобільної лабораторії, переданої для Житомирського обласного центру контролю та профілактики хвороб від Міністерства охорони здоровʼя України та представництва ВООЗ в Україні.

Ця мобільна лабораторія є унікальною для медицини нашої області. Вона оснащена усім необхідним обладнанням, включаючи шафи біобезпеки, що дозволяє безпечно проводити діагностичні дослідження відповідно до рекомендацій ВООЗ. За потреби вона може бути транспортована у будь-яку точку Житомирської області та здатна проводити до 1000 ПЛР і до 2000 ІФА-тестів для виявлення збудника інфекції та визначення антитіл у крові за одну зміну.

«Під час виїзду фахівці Житомирського ОЦКП проводили у мобільній лабораторії ПІР-дослідження на COVID-19, доставлені з амбулаторій загальної практики сімейної медицини Звягельського району та зі стаціонарних відділень КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня», – йдеться у повідомленні.

Завдяки проведеним дослідженням було вчасно лабораторно підтверджено COVID-19 у хворих з підозрою, що дає можливість ефективніше та результативніше вести процес лікування.

Нагадаємо найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ у Звягельському районі, а найнижчий – у Коростенському.