Учні ліцею №16 придбали дрон для військових (ВІДЕО)

Сьогодні у ліцеї №16 міста Житомир передали дрон військовим. Діти разом з батьками зібрали кошти на MAVIC 3.

«Ця «пташечка», яка буде одразу передана нашим хлопцям, які безпосередньо на нулі, перед нулем, виконують такі завдання як ведення розвідки. Для того щоб скидати міни, снаряди на противника даними засобами», — каже в.о. командира батальйону однієї з житомирських бригад Геннадій.

MAVIC наразі є одни ми з найпопулярніших дронів на передовій. Вони мають 3 камери та можуть літати понад 40 хвилин на відстань до 28 кілометрів. Геннадій розповідає, особливо приємно отримати таку допомогу від дітей, адже це доводить, що навіть маленькі українці розуміють важливість допомоги армії.

Учні разом з батьками збирали кошти на благодійній ярмарці 20 грудня.

Купити саме дрон учні вирішили після зустрічі з італійською пілотесою Джулією, школярі надихнулися її жагою підтримати Україну.

«Я рада познайомитися з солдатами, Героями України, які зараз воюють у Куп’янську. Це місто займає величезне місце у моєму серці. Ми знаємо, що Куп’янськ зараз одна з найгарячіших точок на лінії фронту, тож ми не могли передати цей дрон ще більш сильним і відважним солдатам, ніж вони», — сказала італійська пілотеса Джулія.

Подібні ярмарки проводили вже неодноразово. Минулого разу учні придбали генератор. А також діти малювали малюнки та плакати для військових.

Дівчата вдячні військовим за можливість навчатися, бачити друзів. Вони хочуть побільше робити ярмарки, допомагати військовим і цим робити свій вклад у перемогу.