У Житомирі підбили підсумки роботи структурних підрозділів адміністрації та центральних органів виконавчої влади в області

У Житомирі підбили підсумки роботи структурних підрозділів адміністрації та центральних органів виконавчої влади в області

Сьогодні на засідання колегії Житомирської обласної військової адміністрації підбили підсумки роботи структурних підрозділів адміністрації та центральних органів виконавчої влади в області. Про це повідомив начальник ЖОВА Віталій Бунечко.

«Житомирщина разом з усією Державою вже 701 день працює в умовах воєнного стану, як невід’ємна складова спротиву, що чинить Україна полномасштабному вторгненню росії.

Це головний чинник, який визначає особливості роботи всіх без виключення галузей та сфер життя області. Тому першим та найголовнішим нашим пріоритетом залишатиметься подальша розбудова глибоко ешелонованої оборони державного кордону на території області та всебічна підтримка Збройних сил України», – йдеться у повідомленні.

Від початку повномасштабного вторгнення нам вдалося багато зробити в цьому напрямку:

  • на підтримку військових підрозділів та ліквідацію наслідків повномасштабного вторгнення спрямовано понад 2,5 млрд грн 
  • розроблено та забезпечено будівництво сучасних довготривалих залізобетонних оборонних споруд, як ключових елементів глибоко ешелонованої системи оборони кордону 
  • налагоджено системну взаємодію з усіма складовими сил оборони області
  • завдяки відповідальній позиції громад створено окремий підрозділ для захисту повітряного простору області.

У 2024 році у тісній співпраці з Урядом, Міністерством оборони та громадами ми маємо масштабувати роботи за цими напрямами.

Попри повномасштабну війну та наявність на території області кордону з окупованою росіянами білоруссю,  інвестори не лише не залишили нашу область, а навпаки, більшість з них інвестує у розвиток своїх виробництв, навіть у такий важкий час. Маємо перспективні інвестиційні проєкти у наступних галузях:

  • альтернативної енергетики 
  • агропромисловості
  • деревообробки 
  • виробництва будівельних матеріалів та керамічної продукції 
  • легкої промисловості.

Стале функціонування економіки області у співпраці з державою є основою для ефективної реалізації соціальної політики та розвитку системи надання медичних послуг. 

Обидві ці сфери діяльності в умовах війни вимушені перебудовуватися для надання саме тих послуг, яких потребують наші громадяни. Йдеться про розвиток реабілітаційної мережі у медичних закладах, створення безбар’єрних просторів, як складової інтеграції ветеранів у життя громад, відновлення ментального здоров’я, підтримку родин військових та внутрішньо-переміщених осіб.

Наразі медичними закладами області надано допомогу більше ніж 44 тисячам наших захисників. На початку повномасштабного вторгнення головним викликом для медиків були стабілізація поранених у боях з ворогом. Протягом минулого року ми сконцентрували, зусилля вже на реабілітації постраждалих від війни. Наше завдання зробити так, щоб травми війни не були перепоною для повноцінного життя. Адже суспільство має бути вдячним своїм захисникам і створювати для них усі умови.

Також Житомирщина продовжує бути одним з центрів надання допомоги внутрішньо-переміщеним особам. Лише протягом минулого року ми прийняли 

43 евакуаційні потяги з Донеччини. Наразі в області проживає 60 тисяч громадян, що вимушені були евакуюватися з окупованих територій або зони бойових дій.

«Нам вдалося налагодити системну роботу з провідними міжнародними організаціями. Завдяки цьому протягом 2022-2023 років обсяг фінансування, який вдалося залучити на реалізацію гуманітарних проєктів в області, склав близько 1 млрд грн. А вже на початку 2024 року в рамках розвитку співпраці ЮНІСЕФ та німецьким банком KFW ця сума збільшилася ще на чверть», – каже Бунечко.

Також Житомирщина стала прикладом ефективного співробітництва в рамках Програми відновлення України, яка була ініційована Президентом Володимиром Зеленським.

«Наші спільні проєкти з Естонією демонструють можливість реалізації важливих для громад кроків не очікуючі закінчення війни.

Попри усі виклики та труднощі нам вдалося зробити багато для посилення обороноздатності та збереження соціально-економічної стабільності в області. Але війна триває. Тож ми не можемо зупинятися. Продовжуємо працювати, підтримувати наших громадян та наближати нашу Перемогу», – зазначає начальник ЖОВА Віталій Бунечко.