Перевізники Житомира у скрутному становищі: мають збитки та дефіцит водіїв (ВІДЕО)

Автобусний міський парк щороку має понад 20 мільйонів збитків. Головною причиною, розповідають фахівці, є різниця у тарифах. Підвищувати ціну зараз не на часі, тож нестачу доводиться покривати із бюджету міста. Приватним перевізникам наразі також не солодко —здорожчання витратних матеріалів, підвищення мінімальної заробітної плати та кількість пільговиків призводять до великих збитків.

«Пільгових категорій дуже багато, а заправити транспорт, ще плюс гроші на ремонт. Він (перевізник — ред.) не зможе це зробити. Це ж не один автобус, це багато транспорту. Якщо людина має пільгу, просто, щоб це компенсувалося. І тоді взагалі ніяких питань не буде. Якщо держава зможе компенсувати це перевізнику, тоді взагалі ніяких питань не буде», — говорить водій приватного автобуса Юрій.

Юрій розповідає, автобуси, які закупив перевізник великі та зручні для пасажирів, однак і на їх утримання йде значно більше коштів.

«Наші люди хочуть комфортно їздити, вже не хочуть як раніше на маленьких газелях, для них це вже не транспорт, хочуть комфорту, а зазвичай за комфорт потрібно платити», — говорить водій приватного автобуса Юрій.

Завдяки містам-партнерам Житомира автобусний парк значно поповнився. Та незважаючи на це, у час пік транспорт все ще заповнений. Проблема також є у дефіциті шоферів, розповідає водій із 42-річним стажем, Анатолій.

Та, незважаючи на усі труднощі, перевізники кажуть, повертатися до старого зразка автобусів не будуть, оскільки комфорт і безпека пасажирів для них на першому місці.