На Бердичівщині військово-лікарська комісія, яка працювала у приміщенні РТЦК та СП, здійснює свою діяльність на території міської лікарні

На Бердичівщині військово-лікарська комісія, яка працювала у приміщенні РТЦК та СП, здійснює свою діяльність на території міської лікарні

В Україні триває мобілізаційна компанія, пов’язана з необхідністю поповнення рядів Збройних сил України для більш ефективної протидії ворожій агресії. На території Бердичівського району на постійній основі працюють створені військово-лікарські комісії, в обов’язки яких входить медичний огляд військовозобов’язаних, на основі якого визначається їх придатність за станом здоров’я до військової служби. Про це повідомляє Бердичівська районна військова адміністрація.

Відповідно до рішення ради оборони Житомирської області, на Бердичівську районну військову адміністрацію покладено обов’язки щодо організації контролю та супроводження проходження військовозобов’язаними громадянами медичного огляду у стислі терміни, що не перевищують 10 діб. Для покращення роботи військово-лікарської комісії у Бердичівській міській територіальній громаді прийнято рішення про організацію прийому на території Бердичівської міської лікарні.

Від минулого тижня військово-лікарська комісія, яка працювала у приміщенні Бердичівського РТЦК та СП, здійснює свою діяльність на території Бердичівської міської лікарні – на шостому поверсі пустуючого офтальмологічного відділення. На початку нового робочого тижня начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк та її профільний заступник Дмитро Гедз особисто ознайомилися з роботою військово-лікарської комісії на новому місці.

«Для мене дуже важливо забезпечити ефективну роботу військово-лікарської комісії, щоб хлопці могли у комфортних умовах пройти медичний огляд, а не чекати даремно у чергах по кілька годин. Бердичівська районна військова адміністрація, виконуючи усі рішення ради оборони Житомирської області, системно працює над впровадженням додаткових заходів щодо підвищення ефективності роботи цих комісій. Сьогодні особисто побачила, як працює військово-лікарська комісія у нових умовах. Задоволена дотриманням розпорядку роботи – о 09:00 всі без виключення лікарі вже знаходилися по своїх робочих місцях. Водночас мала можливість обговорити організаційні моменти», – зазначила Людмила Димидюк.

Підбиваючи підсумки свого візиту, начальник Бердичівської районної військової адміністрації провела зустріч з посадовими особами Бердичівського РТЦК та СП у присутності представників військово-лікарської комісії та Бердичівської міської лікарні, надавши ряд пропозицій. Зокрема вона звернула увагу на необхідності забезпечити обмежений доступ до приміщення, де проходять медичне обстеження військовозобов’язані громадяни, виходячи з міркувань безпеки. Також Людмила Димидюк попросила встановити додаткові місця для сидіння, щоб забезпечити комфортні умови проходження військово-лікарської комісії, та забезпечити лікарям сталий доступ до мережі Інтернет.

Окремим питанням розглядалася можливість розмежування лікарів по окремих кабінетах, щоб в кабінеті приймав виключно один профільний спеціаліст, а не два чи три, як зараз. На думку начальника Бердичівської районної військової адміністрації, це дозволить підвищити рівень довіри до лікарів під час здійснення прийому, та допоможе більш ретельно проводити обстеження військовозобов’язаних.