У Житомирі відкрили Офіс декарбонізації та енергозбереження (ВІДЕО)

У Житомирі з'явилася платформа для співпраці Держенергоефективності та міської ради: на Покровській, 4 відкрили офіс декарбонізації та енергозбереження. Це стало кроком до покращення екології та економіки не лише нашої області, а й усієї країни.

У сучасному світі енергозбереження є важливою метою і головне завдання цього проєкту залучення кожного, щоб вийти на рівень енергоефективності країни.

Заощаджені в результаті впроваджених заходів кошти спрямовуватимуться на інші важливі потреби, як-от: допомога військовим чи підготовка бізнесу до майбутніх викликів, пов'язаних зі вступом в ЄС. Саме у цьому полягає принцип "Енергоефективність передусім".

Впровадження нових сучасних технологій задля енергоефективності дасть перспективу на шляху до ЄС, стане засобом запобігання енергетичної бідності.

Проєкти та програми з енергоефективності та декарбонізації в різних секторах економіки фінансуватимуться через Фонд декарбонізації, який наповнюється за рахунок податку на викиди СО2. Населення, бізнес, комунальний та державний сектори можуть звернутися до офісу за консультацією.