Брифінг щодо змін та впроваджень в реалізації програми «єВідновлення» (ВІДЕО)

Від минулого року кожен українець, житло якого було пошкоджене чи знищене внаслідок російської агресії, може отримати матеріальну компенсацію завдяки програмі «єВідновлення». Наразі скористатися допомогою можуть декілька категорій громадян.

«По-перше, це власники пошкодженого житла, які зробили ремонт за власні кошти. Їм виплачується компенсація на поточний ремонт. По-друге, це ті, хто втратив домівки. Отримують житлові сертифікати та отримують нове житло. По-третя це співвласники зруйнованого житла», — говорить т.в.о. директора Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОВА Сергій Сорокін.

Сьогодні на Житомирщині зареєстровано більше 4 тисяч пошкоджених і знищених об’єктів. З використання електронної послуги «єВідновлення» громадянами подано 742 заяви на отримання компенсації для відновлення житла.

Наразі сформовано 97 сертифікатів щодо компенсації зруйнованого житла на суму понад 105 млн гривень. Люди, які вже його отримали через застосунок «Дія» можуть забронювати кошти для купівлі будинку чи квартири.

Для придбання житла за сертифікатом необхідно припинити право власності на зруйнований об’єкт нерухомості.

Якщо вартість обраної нерухомості вища за вказану у сертифікаті – власник може доплатити. Разом з тим, можна об’єднати кілька сертифікатів для придбання одного об’єкту. Місцем для майбутнього помешкання можна обрати будь-який регіон країни.