Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» тримають першість у Суперлізі-Дмарт (ВІДЕО)

67

Волейбольна команда «Житичі-Полісся» створена у 2017 і за цих 6 років пройшла всі етапи становлення та розвитку: грали у першій лізі, тепер же – у найвищому дивізіоні. Після 5-ти турів та 10-ти зіграних матчів у Суперлізі Дмарт волейбольний клуб має 26 залікових пунктів і посідає першу сходинку турнірної таблиці. Не останню роль у такому результаті зіграли легіонери, які доєдналися цього року.

«Ми маємо гарний, доволі якісний результат. Ми зараз на першому місці і воно говорить саме за себе. Ми підсилилися, легіонери роблять свою справу», — говорить капітан ВК «Житичі-Полісся» Микола Рудницький.

Цьогоріч офіційним партнером волейбольного клубу стала компанія BGV Геннадія Буткевича, що дало поштовх для розвитку.

«Ми зміцніли фінансово, зміцнили склад. Ми маємо сьогодні в команді 4 легіонери, маємо потужних українських виконавців і ставимо найвищі завдання: рівненько пройти до фінальних матчів і вже у фіналі Кубку України і Чемпіонату України боротися за золоті медалі», — сказав президент клубу «Житичі-Полісся» Володимир Ширма.

У попередніх турах Суперліги-Дмарт «Житичі-Полісся» зіграли 2 центральних матчі: проти чинного чемпіона України, волейбольного клубу «Прометей», у якому зазнали поразки з рахунком 2:3 та проти колективу з міста Городок «Епіцентр-Подоляни», де здобули перемогу 3:2. Капітан команди Микола Рудницький розповідає, після кожної гри вони проводять ретельний аналіз, виділяють хороші та погані моменти і у наступних матчах спираються на свої сильні сторони.

«У нас доволі непогані гравці з краю сітки, тому на них велике навантаження йде. Блок також хороший. Але все залежить від противника», — каже капітан ВК «Житичі-Полісся» Микола Рудницький.

У свою чергу головний тренер волейбольного клубу Сергій Терейковський додає, їхня головна сила у тому, що на полі грає згуртована команда.

«Нам вдалося зібрати колектив однодумців, боєздатний колектив. Усі мають бажання грати, усі мають бажання досягти цілей. Грає команда і від цього залежить не лише результат матчу, а й результат усього сезону», — розповідає головний тренер ВК «Житичі-Полісся» Сергій Терейковський.

Найчастіше команда має по 2 тренування на день: частину проводять у тренажерному залі для підтримки фізичної форми, частину – на волейбольному майданчику, такий підхід дозволяє досягати найвищих результатів. Уже сьогодні «Житичі-Полісся» виїжджають на черговий тур, де боротимуться за першість з «Буревісником–ШВСМ» та волейбольно-спортивним клубом «Юридична Академія».