Інспекція проводить заходи щодо попередження порушень порядку вилову та реалізації риби та інших водних біоресурсів у Житомирському районі

Інспекція проводить заходи щодо попередження порушень порядку вилову та реалізації риби та інших водних біоресурсів у Житомирському районі

Під час проведення рейдових заходів на території Житомирського району (поблизу с. Дениші) 26 січня 2024 року інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було виявлено двох рибалок, які здійснювали вилов водних біоресурсів з порушенням Правил любительського і спортивного рибальства. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Стосовно порушників складено 2 протоколи за ст. 85 ч. 3 (Порушення правил використання об'єктів тваринного світу).

«Цього ж дня з метою контролю дотримання вимог чинного законодавства щодо придбання, збуту чи розповсюдження водних біоресурсів  інспекторами проведено рейдові заходи по відпрацюванню ринків та місць торгівлі міста Житомира», – йдеться у повідомленні.

Довідково: Стаття 88-1 КУАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Згідно Правил любительського і спортивного рибальства - любительське рибальство дозволяється здійснювати рибалкам безоплатно у порядку загального використання водних біоресурсів для особистих потреб (без права реалізації).

Інспекція закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, варто невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» Інспекції:

  • 068-717-03-34; (0412) 46-49-54 (Житомирська область);
  • 098-429-86-90; (0362) 62-00-33 (Рівненська область).