Соціальний Проєкт «Діти Перемоги» завітав до Любарської громади (ВІДЕО)

Соціальний проєкт «Діти Перемоги», покликаний підтримати родини військовослужбовців продовжує подорожувати Житомирщиною. Нещодавно захід відбувся у Любарі. Ініціатор програми народний депутат Арсеній Пушкаренко говорить, цього разу охопити вдалося близько 600 хлопчиків та дівчаток.

«Я радий, що нам вдалося хоч на кілька годин подарувати посмішки, позитивні емоції. Адже щохвилини, щосекунди вони думають про найближчих, найрідніших, які сьогодні в лавах Збройних Сил, які щосекунди, щохвилини ризикують життям заради нашої незалежності, заради кожного з нас», — говорить Народний депутат України, партія «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Традиційно розважальна програма розпочалася виставою від Житомирського академічного обласного театру ляльок. Актори кажуть, обрали саме таку казку, бо ж вона не тільки весела, а й повчальна.

«Вона про дружбу, добро, всі ситуації, які можуть відбуватися з дітьми під час літніх канікул, перебування одних дома. Про те що потрібно робити, що не потрібно, як дитина повинна відчувати якусь небезпеку», — каже актор Житомирського академічного обласного театру ляльок Мішель Ткачук.

Під час вистави актори постійно взаємодіяли із маленькими глядачами, разом згадували правила поведінки на дорозі, поводження із сірниками та що потрібно робити у разі виникнення пожежі.

«(Чи сподобалась тобі вистава?) Дуже. (А що найбільше сподобалось?) Найбільше коли ми почали проганяти ворону і коли вийшов пірат Карибського моря», — каже Дарина, яка прийшла на концерт.

Після вистави з малечею працювали аніматори. Діти танцювали, стрибали та співали, а головне – щиро посміхалися.

Важливість позитивних емоцій для дітей відмічають і дорослі. Учителька початкових класів Березівської гімназії розповідає, завдяки святу малеча на декілька годин ніби повернулася у мирні часи.

«Ми дуже вдячні, що нас сьогодні запросили на таку лялькову виставу. Діти були в захваті, отримали багато позитиву, енергії і їм було дуже цікаво», — сказала вчителька початкових класів Березівської гімназії Любарської селищної ради Галина Терещенко.

Родзинкою свята став улюблений пес маленьких українців – Патрон, з яким дітлахи бавилися та мали можливість сфотографуватися.

«Мене найбільше вразив пес Патрон, який вийшов і танцював», — говорить Діана, яка прийшла на концерт.

«(Хто такий пес Патрон?) Це такий песик, який розміновує бомби», — каже Олександр, який прийшов на концерт.

Після заходу діти отримали солодкі подарунки та фото на згадку. Загалом, проєкт «Діти Перемоги» охопив близько 40 громад нашої області та подарував позитивні емоції 12 тисячам маленьким українцям.