В Житомирі продовжується робота над Екологічною стратегією в межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» (ФОТО)

В Житомирі продовжується робота над Екологічною стратегією в межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» (ФОТО)

В Житомирі відбулися дві фокус-групи, які об’єднали експертів, громадськість та науковців, з метою аналізу стану системи управління відходами та атмосферного повітря Житомирської територіальної громади в межах роботи над Екологічною стратегією Житомирської міської територіальної громади до 2050 року. Про це повідомляє Концепція інтегрованого розвитку м. Житомир 2030.

Під час зустрічей учасники обговорили особливості розроблення місцевих планів поводження з відходами, запровадження Європейської моделі поводження з відходами, тарифи на переробку відходів, забруднення атмосферного повітря, збереження і поліпшення його якості. Під керівництвом експертів Проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» у сфері управління відходами Марії Корбут та у сфері атмосферного повітря Ірини Давидової учасники провели SWOT-аналіз стану системи управління відходами та атмосферного повітря Житомирської територіальної громади. SWOT аналіз — це інструмент, що дає можливість зробити комплексний аналіз використання і збереження водних ресурсів Житомирської міської ОТГ. Дозволяє зрозуміти, які у громади є сильні та слабкі сторони, визначити можливості, що відкриваються перед нею, та зовнішні фактори, що можуть перешкоджати досягненню цілей розвитку.

Організатором заходу є Житомирська міська рада в межах розробки Екологічної стратегії Житомирської міської територіальної громади за підтримки проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки урядів Німеччини та Швейцарії.