Від початку війни бізнес Житомирщини продемонстрував здатність долати найскладніші виклики, — Віталій Бунечко (ВІДЕО)

Сьогодні, 01 лютого, відбулася робоча нарада щодо обговорення шляхів покращення інвестиційного клімату, розвитку підприємництва та розбудови партнерських відносин між бізнесом та владою у Житомирській області. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

У нараді взяли участь начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко та його заступник Віктор Градівський, підприємці області, народні депутати України, керівництво Державної податкової служби та структурні підрозділи ОВА. 

Зокрема було обговорено питання щодо податкового навантаження на підприємців, пропозицій щодо доповнення Національної стратегії доходів до 2030 року, співпраці підприємців та податкової служби. 

Від початку повномасштабного вторгнення бізнес Житомирщини продемонстрував здатність долати найскладніші виклики. В перші місяці 2022 року разом вдалося перезапустити економіку області та адаптувати її до роботи в умовах воєнного часу.

«Ми забезпечували постійну комунікацію між бізнес-спільнотою області та центральними органами влади. Ініціювали зміни до Переліку критичного імпорту, відміну зайвих обмежень, регулювали безпекові питання, знаходячи баланс між потребами бізнесу та наказами військового командування. У підсумку бізнес продовжує роботу, є надійною опорою для громад, та продовжує надавати всебічну підтримку збройним силам України», — сказав Віталій Бунечко. 

Своєю чергою обласна військова адміністрація знаходиться в постійному діалозі з представниками бізнесу. Профільні підрозділи адміністрації постійно комунікують з громадськими організаціями, бізнес – асоціаціями та об’єднаннями підприємців.

«Важливо, що попри повномасштабну війну Держава не припинила підтримувати бізнес. Наразі в області діє низка програм від державних інституцій та наших міжнародних партнерів, що передбачають надання грантів, кредитів та відшкодування за різними напрямами в розмірі від 250 тисяч до 150 мільйонів гривень. Так, лише за 2023 рік в нашій області було укладено майже 1 тис. кредитних договорів в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9» на суму 3 млрд грн. На підтримку малого підприємництва за державною програмою «Є-робота» спрямовано майже 100 млн грн. В області нею скористалися вже 394 людини», — підкреслив Віталій Бунечко. 

Начальник Житомирської ОВА також зазначив, що економіка області та Держави – це живий механізм, і в процесі роботи виникає багато тем для обговорення. Але ми маємо пам’ятати, що наразі наша Держава живе та працює в умовах війни, тож головним нашим пріоритетом були та залишатимуться підтримка Збройних сил України.

«Впевнений, що завдяки нашій співпраці Житомирщина і після нашої перемоги залишатиметься регіоном з найкомфортнішими умовами для ведення бізнесу», — підсумував Віталій Бунечко. 

Після активного обговорення за ініціативи народного депутата від Житомирщини Богдана Кицака було вирішено зустрітися через два тижні у ширшому колі фахівців. Зокрема, наступна зустріч має відбутися з представниками профільних міністерств, Верховної ради та органів державної влади.