У Житомирі відбулась робоча нарада щодо планів відновлення та розвитку територіальних громад

У Житомирі відбулась робоча нарада щодо планів відновлення та розвитку територіальних громад

1 лютого під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Віктора Градівського відбулась нарада з представниками районних військових адміністрацій та територіальних громад. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

Було розглянуто наступні питання: 

Про поводження із забороненими та непридатними до використання хімічними засобами захисту рослин на підпорядкованих територіях громад.

Про реалізацію Закону України «Про управління відходами» в частині розроблення місцевих планів управління відходами громадами області.

Про виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про охорону, захист, використання та відтворення лісів України в особливий період», введеного в дію Указом Президента України від 29 вересня 2022 року № 675/2022 та ідентифікації самозаліснених земель з метою збільшення лісистості.

Про плани відновлення та розвитку територіальних громад. 

В ході проведення наради, було рекомендовано органам місцевого самоврядування: 

– забезпечити затарення та безпечне зберігання невизначених та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин; 

– розробити проєкти місцевих планів управління відходами на території громад; 

– активізувати роботу з ідентифікації самозалісених земель та виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 вересня 2022 року «Про охорону, захист, використання та відтворення лісів України в особливий період»; 

– продовжити роботу з виконання планів відновлення та розвитку територіальних громад на підвідомчих територіях.