У Житомирі чоловік в квартирі зберігав револьвер системи «Наган» та два десятки набоїв

У Житомирі чоловік в квартирі зберігав револьвер системи «Наган» та два десятки набоїв

На початку січня правоохоронці отримали інформацію про те, що житомирянин у своїй квартирі може зберігати вогнепальну зброю. Під час проведення санкціонованого обшуку в помешканні чоловіка, слідчі Житомирського районного управління поліції виявили револьвер системи «Наган» та два десятки набоїв до нього. Про це повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Власник розповів, що небезпечні предмети нещодавно знайшов у місті та приніс додому. Оскільки жодних дозволів на зберігання зброї у нього не було – усе виявлене вилучили та скерували до експертної установи для проведення відповідних досліджень.

За висновками експертиз вилучений револьвер є бойовою короткоствольною нарізною стрілецькою вогнепальною зброєю, а набої – придатні до стрільби на ураження», – йдеться у повідомленні.

Відтак слідчі Житомирського районного управління поліції повідомили чоловікові про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Згідно з чинним законодавством такі дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Поліцейські вкотре нагадують, що бойова зброя та боєприпаси не призначенні для зберігання вдома, їм не місце на мирних територіях. Незаконне поводження з такими предметами є кримінально караним діянням.

Про виявлення зброї, боєприпасів, вибухових речовин необхідно одразу повідомляти до правоохоронних органів. Це дозволить уникнути покарання та врятувати від небезпеки себе й оточуючих, допомогти запобігти кримінальним діянням та трагічним випадкам.