Полісся vs Кальмар: гостини у Яремчука, свято у Бойка, підготовка до шведів (ВІДЕО)

151

Усмішки, жарти і класний настрій. Із подвійним завзяттям із вівторка «Полісся» розпочало другу частину зборів. Бо перед цим команда трохи відпочила. Якщо не відпочила, то все ж точно перевела подих — футболістам дали два вихідних. Звісно, вони пролетіли швидко, але позитивних емоцій не бракувало. Про це повідомляє пресслужба ФК «Полісся».

«Ви знаєте, зараз така ситуація в країні, зараз багато людей наших виїхало і я в свій вихідний поїхав до друзів до кумів в Ов’єдо, на край, як вони сказали Всесвіту. Я сумував за ними, тому свої два дні провів більше в дорозі. Але я побачив рідних і мені, і їм стало тепло», — ділиться враженнями півзахисник «Полісся» Василь Грицук.

А деякі гравці, навіть свій вихідний провели по-футбольному — скористалися нагодою і гайнули на матч Ла Ліги. У Мадриді «Атлетіко» приймало «Валенсію»

«Вдалося з’їздити в Мадрид, побачити гру «Атлетіко», подивиться, як грають майстри, так би мовити. Є чому вчитися, є над чим працювати. Будемо працювати, надихаємося їхньою грою та рухаємося далі. Я більше дивився за своєю позицією — за опорним півзахисником. Він був просто всерізь, я куди не подивлюся він там і там, комусь підказує, там уже з м’ячем. З трибун, наче, кажуть, краще видно куди віддати передачу. Я сидів і з трибуни навіть не бачив, а вони бачили там, тому це клас — топ гравців», — розповідає Богдан Кушніренко.

А ще на тижні у «Полісся» було аж чотири дні народження: Загинайте пальці: у гравців Дениса Бойка, Яссіна Фортюне, Олександра Назаренка і масажиста Станіслава Колодяжного

«В душі я почуваюся на 26, напевно, а може й менше. Ну, так я себе відчуваю. Якось по-особливому не святкував. Ми з’їздили в Мадрид з хлопцями — у нас було два вихідних дні, сходили на футбол на «Атлетіко» — «Валенсія», поспілкувалися з Ромою Яремчуком. День народження співпав з цим вихідним, але навіть ресторану не було. Ввечері 29 числа приїхали сюди в готель — тому були в дорозі. Просто хлопці поздоровили сьогодні на тренуванні. Тренери привітали і все. У мене завжди випадає день народження на збори, тому звик. Я не пам’ятаю, чесно — вдома давно не святкував і я вже звик до цього. Це наша робота, це наша улюблена справа, ми насолоджуємося цим. Чесно, хотілося б відсвяткувати вдома, але не зараз і не в ближайший час. Тому що ще хочу пограти в футбол. А якщо порівнювати упл і Ла-Лігу, то видно різницю. Я не скажу, що між нашими клубами, а між нашими лігами велика різниця. І нам є до чого тягнутися, куди зростати. На жаль, у нас триває повномасштабна війна і ми не маємо змоги грати при заповнених трибунах, тому коли ти приходиш на стадіон і там рядовий матч чемпіонату — при заповнених трибунах. Трошки ми відвикли від цього. Але ми не повинні забувати, що ми повертаємося до нас додому і в нас йде – наголошую на цьому – йде війна і люди не повинні забувати, що відбувається в нашій країні. Ми повинні бути постійно сконцентровані, зібрані і допомагати як можемо нашій армії, нашим хлопцям, які боронять нашу країну», — каже Денис Бойко.

Отож, трохи перепочивши — команда з подвійним натхнення поновила роботу. Попереду — важливий етап підготовки. У тренувальних зборах «Полісся» в Іспанії — фінішна пряма.

«Звичайно, більше з м’ячем і тактично працюємо вже награємо комбінації, готуємося до першої гри чемпіонату. Звичайно, пройшли ту бігову роботу, яка в нас була. Видихнули, можна сказати, та більш цікава для нас робота. Ігри цікаві ще плануємо зіграти. Тому зараз тільки в кайф працюємо, готуємося до чемпіонату. Таке відчуття, що ми тут більше місяця, але нічого. Погода гарна, поля хороші — тому працюємо», — каже Богдан Кушніренко.

Словом, готовність «Полісся» до чемпіонату потроху підходить до максимальної позначки. Ще є над чим працювати, але вже й багато пройдено.

«У нас немає часу відпочивати і нам треба якомога швидше набрати оптимальні кондиції, щоб показувати найкращу гру в чемпіонаті. Я думаю, станом на зараз вже відсотків 65, але є над чим працювати. Другий етап складається більше зі швидкісної роботи, тому що в першому етапі закладали фундамент — більше довгих дистанцій, зараз більше коротких. Звичайно, це праця з м’ячем на швидкості, більше матчів», — каже Василь Грицук.

«Сил багато, взагалі. У мене кожен день таке відчуття, що більше сил. Після вихідних було важче, а сьогодні мені навпаки — легше. Сили є, скаржитися немає на що, працюємо, готуємось. Я думаю, відсотків на 70 приблизно ми вже готові. Ясно, що ще не 100 відсотків. Треба ще награти якісь зв’язки, фізично ще б підтягнутися. До чемпіонату підійдемо у стовідсотковій готовності», — каже Олег Кудрик.

А в п’ятницю на «Полісся» чекає чергова футбольна перевірка. Спаринг із «Кальмаром». Це шведська команда. Грає в елітарному дивізіоні, який зветься Аллсвенскан. За підсумком минулого сезону, який до речі, закінчився восени — бо грають там за системою весна-осінь. Так от «Кальмар» посів 6 місце.

«Скандинави, потужні, високі. Така бійцівська команда. Там менше футболу — більше боротьби. Вони такі дисципліновані. На стандартах хороші, я впевнений. Завжди з такими командами важко грати. Вони будуть відповідально відноситися. Грати до кінця — товариський матч, офіційний. Багато грали зі скандинавськими командами — з ними завжди важко. І результат завжди важливий. Психологія, позитив. Все рівно після програного матчу ти себе почуваєш не так, лишається якийсь осад. Якби там не було кожен спортсмен хоче перемагати. Тренувальний матч чи офіційний. Навіть сьогодні на тренуванні — ніхто не хотів програвати», — каже Олег Кудрик.

Отож, не пропустіть. П’ятниця, 2 лютого. Спаринг «Полісся» — «Кальмар». Початок гри о 18 за київським часом. Пряма трансляція на YouTube каналі «Полісся».