«Custody Records» – система контролю за дотриманням прав людини, яка протягом року успішно працює на Бердичівщині

«Custody Records» – система контролю за дотриманням прав людини, яка протягом року успішно працює на Бердичівщині

1 лютого у Бердичівському районного відділу поліції відбувся круглий стіл за участі представників правоохоронних органів, місцевого самоврядування, центру надання безоплатної вторинної правової допомоги, пробації та регіональних координаторів взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної ради України з прав людини. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Під час зустрічі присутні обговорили особливості функціонування системи «Custody Records», як підвищення стандартів захисту прав і свобод людини, а також заслухали річний звіт інспектора з дотримання прав людини Бердичівського райвідділу.

Відтак протягом минулого року, системою «Custody Records» обліковано понад 60 осіб, 44 з яких – за вчинення кримінальних правопорушень, 9 – за ухвалами суду, 4 – адмінзатриманих та стільки ж, які підлягали адміністративному арешту.

Начальник відділу поліції Сергій Рудницький зазначив, що система дозволяє здійснювати цілодобовий відеонагляд, насамперед це стримує правопорушників від протиправної поведінки та дає можливість захистити працівників поліції від неправдивих звинувачень.

«Упровадження проєкту «Custodу Records» в територіальних підрозділах поліції – це позитивний досвід та продовження роботи над подальшим втіленням міжнародних стандартів захисту прав людини в Україні.

«Custody Records» – проєкт, спрямований на підвищення рівня довіри громадян до правоохоронної системи. За допомогою системи створено безпечне середовище для громадян і для поліцейських», – на закінчення зустрічі прокоментувала старша інспекторка з особливих доручень Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Катерина Грабчук.