Житомир з робочим візитом відвідав директор GIZ Ukraine Даніель Буше

Житомир з робочим візитом відвідав директор GIZ Ukraine Даніель Буше

2 лютого 2024 року регіональний директор GIZ Ukraine Даніель Буше відвідав Житомир. В межах візиту у Житомирській міській раді відбулася зустріч з керівництвом міста. Сторони обговорили стан впровадження проектів GIZ, потреби міста для подальшої співпраці, вплив війни на міський розвиток та виклики, які стоять перед Житомиром наразі. Про це повідомили на сторінці у Фейсбук представники Концепції інтегрованого розвитку м. Житомир 2030.

«Я дякую місту Житомиру за ефективне співпрацю у сфері енерегоефективності та інтегрованого розвитку міста. Для мене дуже важливо подивитися, як реалізовуються проекти у невеликому місті, а не тільки спостерігати за ситуацією зі столиці. З початком повномасштабної війни місто має нові виклики і нові потреби. І ми хотіли б і надалі залишитися надійним партнером для вас», – зазначив Даніель Буше.

«На сьогодні я можу з впевненістю сказати, що програми GIZ на сьогодні інтегруються у всі сфери життя Житомира. Однак найбільша цінність такої підтримки – це формування ефективної команди для втілення всіх програм та стратегій в реальне життя. Це надає можливості для створення стійкої інфраструктури, що дозволяє управляти міжнародними проектами та будувати стійкі системи управління містом, як в енергетичному секторі та в стратегічному плануванні, так і в секторі розвитку малого та середньому підприємництва», – говорить Світлана Ольшанська – перша заступниця міського голови.

«З початком повномасштабного вторгнення Житомир прийняв понад 14 тисяч переселенців з окупованих територій. Тому в 2022 році в межах Проекту «Інтегрований розвиток міст в укрїні ІІ» було облаштовано прихисток для внутрішньо переміщених осіб. Зараз там проживають багатодітні сімї та діти, позбавленого батьківського піклування. У планах – побудувати ще один такий прихисток у цьому році теж за підтримки GIZ та нові багатоквартирні будинки для переселенців», – повідомляє Світлана Ольшанська.

На сьогодні у співпраці з GIZ у Житомирі реалізовують такі проєкти:

  • Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ;
  • Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні;
  • Eu4business: відновлення, конкурентноспроможність і інтернаціолізація малих та середніх підприємств.

В межах візиту Даніель Буше також Житомирський дошкільний навчальний заклад №15, реконструкція якого планується у 2024 року за підтримки GIZ, прихисток для ВПО, облаштований за підтримки проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», а також місцеві громадські ініціативи і підприємства.