Пластовий молодіжний центр ЖМР запустив акцію «Переходь на українську» (ВІДЕО)

Пластовий молодіжний центр ЖМР запустив акцію «Переходь на українську». Пластуни збиратимуть російську літературу для здачі на макулатуру.

Організатори планують зібрати 15 тисяч гривень, а для цього потрібно близько 4 тонн макулатури. Акція триватиме місяць, за потреби її продовжать.

Долучитися і принести літературу до точок збору або ж просто задонатити на банку може кожен. Також школи, університети, бібліотеки можуть організувати у себе точки збору російської літератури.

«Ця акція є невеличким початком. Пластовий центр задає моду і тон в тому, щоб почистити свої полички. Знайти книжки російською мовою і вилучити їх, для того щоб придбати нові, українською мовою», — каже начальниця управління у справах сім᾿ї, молоді та спорту ЖМР Ірина Ковальчук.

Виручені кошти підуть на підтримку проєкту «Житомирський Дрон». За кожні 30 книг учасники можуть отримати подарунки від центру: набори патріотичних наклейок та еко-торби.

Точки збору знаходяться у Житомирській міській раді, Навколокультурному просторі, Просторі «Вільна» та Гончаренко центрі.