У Житомирі обговорили імовірне підняття вартості проїзду у громадському транспорті (ВІДЕО)

За минулий рік трамвайно-тролейбусне управління Житомира понесло збитків на понад 23 мільйони гривень. Основну роль у цьому зіграло значне збільшення пільговиків, саме тому у місцевих перевізників не вистачає коштів на утримання транспорту.

«Якщо взяти 2023 рік, то у нас 20,6 мільйонів – це лише пільгові категорії громадян. Це дані нашого комунального підприємства, які підтверджені в системі АСОП. Тобто, це 57% від загальної кількості пасажирів, які користуються комунальним транспортом», — говорить заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Шевчук.

Окрім того, на суму збитків перевізників Житомира впливає і підвищення цін на паливо.

2 лютого представники місцевої влади на зустрічі з громадськістю обговорили шляхи вирішення проблеми. Одним з них є підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Житомиряни пропонували і декілька альтернативних варіантів вирішення проблеми. Одне з них безкоштовні пересадки.

Окрім того, планується, що найближчим часом оплатити проїзд як у комунальних, так і у приватних перевізників можна буде лише безготівковим способом.

Протягом зустрічі, конкретного рішення не прийняли, тому це ж питання будуть обговорювати наступного тижня разом з приватними перевізниками.