На Житомирщині за порушення правил рибальства чоловіка покарали на 1 рік та сплатить штраф у розмірі 167 тис. грн.

На Житомирщині за порушення правил рибальства чоловіка покарали на 1 рік та сплатить штраф у розмірі 167 тис. грн.

2 лютого постановою Попільнянського районного суду Житомирської області порушника притягнуто до кримінальної відповідальності. Громадянина визнано винуватим у вчиненні кримінального проступку передбаченого ч. 1 ст. 249 ККУ та призначено покарання у виді одного року обмеження волі. Про це повідомляє Житомирський рибоохоронний патруль.

Також порушника зобов’язано відшкодувати заподіяні державі збитки у повному обсязі – 167756 гривень.

Нагадаємо, що 17 жовтня 2023 року на р. Ірпінь поблизу смт. Корнин Житомирського району Житомирської області було виявлено грубе порушення правил рибальства.

Близько 6:00 на березі водойми було затримано   громадянина, який за допомогою заборонених знарядь лову – «сіток » у кількості 7 шт., загальною  протяжністю 455 метрів, здійснював незаконне  вилучення водних біоресурсів за допомогою гумового човна.  Зловив рибу:  56 екз. ляща, 5 екз. карася  сріблястого, 1 екз. плітки, 7 екз. судака, 7 екз. рака, 4 екз. щуки  та 1 екз. товстолоба, загальною вагою 21.9 кг. Сума завданих державі збитків становила 167756 гривень.

Оскільки дане порушення супроводжувалося значними збитками, матеріали справи було передано до органів прокуратури та в подальшому відкрито кримінальне провадження за ст. 249 ККУ.

В управлінні Держрибагентства у Житомирській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 414 60 74. Про порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти за вказаним номером телефону.