У Вересах на 60 днів запровадили карантин через сказ домашнього кота

У Вересах на 60 днів запровадили карантин через сказ домашнього кота

Про смерть тварини — кота-метиса — повідомила власниця. Саме вона звернула увагу на раптову смерть улюбленця без особливих клінічних ознак. Після дослідження біологічного матеріалу тварини було отримано позитивний результат. Кіт не був щеплений проти сказу. Карантин у Вересах оголошено на 60 днів. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«В обійсті, де помер кіт, також утримуються собаки, ще один кіт, корова і теля. З них щепленою була тільки корова. Тварин наразі вакциновано. Територія домоволодіння дезінфікована. У селі Вереси нараховується близько 80 корів. Деякі власники худоби відмовляються надавати доступ до тварин для проведення щеплення. Однак, вакцинувати тварин потрібно обов’язково раз на рік», – йдеться у повідмоленні.

Молоко та м’ясо хворої тварини також несе пряму загрозу життю людини. Державна ветеринарна клініка робить це безоплатно! Нагадуємо, у випадку укусу хворої тварини необхідно негайно звернутися до лікаря. В травмпунктах лікарень Житомирської громади є антирабічна вакцина.