Близько 4 кг канабісу для лікування душевних ран: коростишівські слідчі поліції завершили розслідування наркозлочину

Близько 4 кг канабісу для лікування душевних ран: коростишівські слідчі поліції завершили розслідування наркозлочину

Інформацію про протиправну діяльність 45-річного жителя Вишевицької громади правоохоронці отримали наприкінці осені. Поліцейські провели санкціонований обшук у домоволодінні чоловіка, де на горищі господарського приміщення  вилучили кілька висушених кущів конопель, висотою у зріст людини. Про це повідомляє Житомирське районне управління поліції.

Відповідно до висновків експертів виявлені речовини – особливо небезпечний наркотичний засіб (канабіс), вільний обіг якого заборонений. Загальна вага вилученого становила 3,7 кг, що є особливо великим розміром.

«Під час досудового розслідування чоловік пояснив, що кілька місяців тому знайшов дикоростучі кущі конопель у занедбаному угідді неподалік будинку. Після цього він зірвав зілля та висушив на власному горищі. Слідчим чоловік розповів, що рослини зберігав для власного вжитку, адже так відволікався від життєвих труднощів та негараздів», – йдеться у повідомленні

Відтак слідчі відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського райуправління інкримінували фігуранту вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.

Днями обвинувальний акт у провадженні було скеровано до суду.

Згідно з чинним законодавством обвинуваченому загрожує від 5 до 8 років.