У Житомирській політехніці говорили про жінок у науці

У Житомирській політехніці говорили про жінок у науці

Для учнів старших класів житомирських закладів загальної середньої освіти, що цікавляться технічними науками, провели захід до Міжнародного дня ​​жінок і дівчат у науці. Цей день відзначається 11 лютого і був запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН у 2016 році з метою забезпечення повного і рівного доступу до науки для жінок і дівчат. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Під час заходу учасники та учасниці мали змогу долучитися до екскурсії  в інтерактивному музеї науки і технологій «Політехнік», ознайомитися з презентацією про жінок-науковиць та їхні досягнення. Особливий акцент було зроблено на внеску українських жінок-науковиць», — повідомляють в управлінні молоді та спорту міської ради, які спільно з Центром гендерної освіти Державного університету «Житомирська політехніка» й організували захід. 

Жінки і дівчата, як і раніше, в науковому середовищі представлені значно менше, ніж чоловіки: в середньому лише 30%.В Україні жінок у науці – 46%.  Такими є дані ЮНЕСКО.Україна займає 12 місце за кількістю жінок-учених у рейтингу серед 41 країни світу. Найбільше науковиць у галузі суспільних (65,8%), медичних (65,2%), гуманітарних (60,3%) наук, у технічних науках – 34,1%.