Черговий евакуаційний потяг із донеччанами прибув на Житомирщину

Черговий евакуаційний потяг із донеччанами прибув на Житомирщину

Прихисток на Житомирщині сьогодні знайшли ще 11 вимушених переселенців з Донеччини, які прибули потягом до Бердичева. Серед них діти та особи з інвалідністю. На вокзалі кожен такий потяг зустрічає команда із рятувальників, правоохоронців, представників місцевої влади, волонтерів міської організації Червоного хреста України та БФ «Карітас». Про це повідомляє пресслужба ДСНС України у Житомирській області.

«Вимушених переселенців розселили на території Житомирської області. Зокрема, сімом надали тимчасовий прихисток в Олевській територіальній громаді. Троє залишилися в м. Бердичів на самопоселення. Та одна жінка оселиться самостійно в м. Нетішин», — розповідає представник Бердичівської РВА Катерина Вислоцька.

Переселенці з Донеччини також евакуювалися не самі, а забрали домашніх улюбленців. Вони покинули своє майно, проте не залишили своїх домашніх тварин–несли їх у своїх руках як найцінніший скарб.

Рятувальники допомогли перенести весь багаж людей до автобусу, яким їх вже відвезуть до місця їх подальшого проживання. В залі очікування представники «Укрпошти» забезпечили видачу одноразової допомоги на проживання внутрішньо переміщених осіб, також усі отримали гаряче харчування та засоби гігієни.

Це вже 6-й евакуйований потяг з Донеччини за останні два місяці.