У Житомирській області під опікою ДБСТ та прийомних сімей перебуває 2180 дітей, що становить 75% від загальної їх кількості (ВІДЕО)

Найбільш поширеною формою виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, залишається опіка та піклування. За статистикою, в Житомирській області під опікою і піклуванням перебуває 2180 дітей, що становить 75% від загальної їх кількості. Впродовж лише 2023 року ця форма допомоги охопила 301 маленьку дитину та створено 4 сім’ї патронатних вихователів. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

«Загалом в області налічується 67 дитячих будинків сімейного типу та 133 прийомних сім’ї, які забезпечують опіку для 703 вихованців. Це свідчить про значущі зусилля у створенні безпечного та затишного середовища для вихованців. 

Пріоритетом залишається розвиток прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу. Протягом 2023 року було створено 9 ДБСТ та 14 прийомних сімей, у яких отримали домівку 82 дитини. Ці заходи визначають важливість створення сімейних умов для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах», – йдеться у повідомленні. 

Цей напрямок дозволяє відзначити роль та важливість осіб, готових приймати дітей в свої родини, надаючи їм необхідну підтримку та любов для здорового розвитку.