В Олевській громаді безкоштовно ремонтують машини для військових (ВІДЕО)

З початку повномасштабного вторгнення Олевська громада передала понад 50 авто для наших військових. Перші з них подаровані місцевими, а коли вже виникла більша потреба, почали шукати фінансування, розповідає міський голова.

«Ми почали організовувати ярмарки, збори коштів, благодійні концерти, проводили різні благодійні ярмарки по школах, марафон присвячений Дню міста. Матері загиблих приносять навіть суми по 100 тисяч гривень, щоб придбати автівку і передати нашим військовим», — говорить голова Олевської громади Сергій Лисицький.

Останні 3 машини для захисників були придбані за сприяння Народного депутата Арсенія Пушкаренка.

«Остання машина – це Хюндай, була передана нашому мешканцю. Особисто я з Народним депутатом та батьком військовослужбовця доставили даний автомобіль в Донецьку область», — сказав голова Олевської громади Сергій Лисицький.

До ремонтних робіт автівок залучені майже всі СТО громади. Над одним автомобілем працює декілька підприємств, адже кожне з них має свою спеціалізацію. Власник одного з них розповідає має двох братів-військовослужбовців тож розуміє важливість такої допомоги.

«Ми спеціалізуємося в основному на двигунах та ходовій частині. Всі роботи в сторону, якщо треба на ЗСУ, то першочергово для ЗСУ», — каже власник СТО Іван Стрелюк.

Найбільше вливає на ремонт стан отриманої машини.

«Бувало таке, що приганяли деякі військові частини волонтерські автомобілі. Ти її підіймаєш, дивишся – рама гнила, тобто основне до чого треба кріпити. Починаєш думати, чи вартий цей ремонт автомобіля чи все-таки потрібно замінити його на інший. Навіть було таке, що деякі частини відправляли на ППД по 2-3 машини, тому що не було сенсу їх робити», — розповідає директор СТО «Автосфера» Валерій Яковчук.

Депутат громади, розповідає з початку російської агресії відновив роботу свого СТО, бо знає, що кожне авто може врятувати життя.

«Там стоїть Рено. Воно рік було на війні. Після цієї поїздки воно зламалося, але перед нею, воно 8 чоловік в повному екіпіруванні врятувало, вивезло з позиції під час обстрілу», — каже власник СТО, депутат Олевської громади Ярослав Іванченко.

Місцеві маляри розповідають, за день встигають пофарбувати одне авто.

«Треба допомагати нашим хлопцям, які захищяють нас. Тому чим можемо, тим допомагаємо», — зазначає автомаляр Андрій Білюк.

«Так як і для кожного громадянина, допомогти своїй державі, ЗСУ», — каже автомаляр Ігор Данюк.

Голова громади каже: продовжуватимуть передавати машини військовим. Адже автівки допомагають виконувати бойові завдання і рятують життя наших захисників на передовій.

«Також у нас відділ культури дуже гарно працює, бо кожен виконавець, група, яка приїжджає зі своїм виступом до нашого міського будинку культури залишає 10% від отриманих з квитків коштів. А також був такий випадок, що виконавець ЯКТАК придбав пікап», — говорить голова Олевської громади Сергій Лисицький.

Весняні свята вже близько, тож готуються до нових благодійних ярмарок для збору коштів.