Одне з основних завдань — підвищення професійної компетентності фахівців із соціальної роботи, — ОВА

Одне з основних завдань — підвищення професійної компетентності фахівців із соціальної роботи, — ОВА

Житомирський обласний центр соціальних служб 13 лютого провів навчальний семінар для фахівців із соціальної роботи, які мають професійний досвід з метою підвищення професійної компетентності фахівців із соціальної роботи з питань організації та здійснення роботи з сім’ями та особами вразливих категорій та/або, які перебувають у складних життєвих обставинах. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

У навчанні взяли участь спеціалісти з Житомирської ,Бердичівської міської, Гришковецької, Довбиської, Любарської, Ружинської, Черняхівської селищної, Вчорайшенської, Глибочицької, Краснопільської, Оліївської сільської територіальних громад. 

«Було розглянуто питання про виконання регіонального плану заходів щодо повернення дітей, які перебувають в КНП “Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків” Житомирської обласної ради до родин або влаштування до сімейних форм виховання. 

З учасниками семінару проговорили про реалізацію пілотного проєкту запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості. Значна частина була відведена практичні роботі«Надання соціальних послуг особам/ сім’ям, які належать до вразливих груп населення та /або перебувають у складних життєвих обставинах відповідно до Державних стандартів», – йдеться у повідомленні. 

Фахівці із соціальної роботи взяли участь в тренінгу «Провідники змін» громадською організацією «Фонд Маша» спрямованого на підвищення емоційної стійкості, навчити фахівців технікам стабілізації та підготувати до стресових ситуацій, щоб вони, в свою чергу, могли допомогти своїм громадам.