У Житомирі вручили нагороду від Президента членам родини загиблого героя-розвідника Івана Зінченка

У Житомирі вручили нагороду від Президента членам родини загиблого героя-розвідника Івана Зінченка

У Житомирі вручили нагороду від Президента України Володимира Зеленського – Орден За Мужність III ступеня (посмертно) – членам родини загиблого героя-розвідника Івана Зінченка. Про це повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Нагороду в присутності волонтерів та бойових побратимів героя передав дружині Тетяні Зінченко та його 14-річному сину Нікіті», – йдеться у повідомленні. 

У 2015 році Іван був мобілізований та брав участь в Антитерористичній операції на сході України. Згодом повернувся до цивільного життя та з перших днів повномасштабного вторгнення знову став до лав Збройних сил України. Виконував бойові завдання у місцях, де велися запеклі бої, стояв на захисті своєї країни та вірив у Перемогу. 

Молодший сержант 46 окремої аеромобільної бригади загинув 30 січня, під Бахмутом, в Донецькій області в результаті мінометного обстрілу. Загинув, бувши вірним військовій присязі, з честю і до кінця виконавши свій службовий обов’язок, віддавши за Україну, її Незалежність та територіальну цілісність, за спокій сердець та за майбутнє кожного українця найцінніше – власне життя.

Справжній герой своєї Держави – пам’ять про нього завжди залишиться в наших серцях! Помстимося за кожного! Шануємо наших героїв!