Побив односельця: на Звягельщині поліцейські завершили розслідування

Побив односельця: на Звягельщині поліцейські завершили розслідування

На початку лютого правоохоронці відділення поліції №1 (смт Ємільчине) отримали повідомлення про побиття 39-річного жителя громади. Ситуацію з’ясовували працівники слідчо-оперативної групи, які задокументували всі обставини. Про це повідомляє Звягельський районний відділ поліції.

«Поліцейські встановили, що того дня потерпілий перебував на власному подвір’ї, аж раптом до нього підійшов 33-річний односелець. Під час розмови між ними виник конфлікт, під якого обвинувачений кілька разів ударив заявника», – йдеться у повідомленні.

Аби встановити наявність у потерпілого тілесних ушкоджень та ступінь їх тяжкості, його було направлено для проходження судово-медичної експертизи. Відтак, отримавши відповідні висновки фахівців, дізнавачі оголосили фігуранту про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 126 (Побої та мордування) ККУ. 15 лютого обвинувальний акт було скеровано до суду.

За чинним законодавством умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень, карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до 200 годин, або виправними роботами на строк до 1 року.