Розвиток та зміцнення патронату: у Малинській громаді з’явилася ще одна патронатна сім’я

Розвиток та зміцнення патронату: у Малинській громаді з’явилася ще одна патронатна сім’я

Тетяна та Єлизавета Двораківські (мама та донька) успішно пройшли спеціальну підготовку на базі Житомирського обласного центру соціальних служб та вже готові доглядати діток, які через різні обставини не можуть бути поруч із біологічними батьками. Це вже 4 патронатна родина у Малинській громаді. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

Таке важливе для себе рішення родина прийняла у листопаді минулого року. Патронатним вихователем працюватиме мама — Тетяна Василівна, а її донька Єлизавета виконуватиме функції помічника. Загалом в родині Двораківських виховується 4 власних дітей, тож пані Тетяна має значний досвід у  роботі з дітьми. 

Патронат – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною та її сім’єю складних життєвих обставин. І за ці послуги вихователі отримують оплату (грошову винагороду) та кошти на утримання дітей відповідно до їхнього віку та кількості. 

Тож, якщо ви також бажаєте створити патронатну родину і допомагати дітям, звертайтесь за детальною інформацією до спеціалістів служби у справах дітей за телефоном: (067)-455-08-43, або за адресою м. Малин, площа Соборна 6А, каб.403, 404. 

Також запрошуємо долучитися до проєкту «Розвиток та зміцнення патронату над дитиною в Україні», що запроваджений організацією «Кожній дитині» та ЮНІСЕФ. 

Головні завдання проєкту

  • Збільшення кількості сімей, які надають послуги з догляду, виховання та реабілітації дітей; 
  • Підготовка та підвищення професійної компетенції патронатних вихователів та їхніх добровільних помічників; 
  • Підтримка вразливих сімей з дітьми та забезпечення їх права на виховання в сприятливому сімейному середовищі. 

Для реалізації проєкту шукаємо кваліфікованих спеціалістів, експертів та тренерів у сферах: 

  • забезпечення прав дитини; 
  • розвитку сімейних форм альтернативного догляду; 
  • розвитку соціальних послуг для сімей і дітей у громаді; 
  • менеджменту, адміністрування та комунікацій.

Детальний перелік експертів, вимоги до них та усі деталі щодо подання заявок просимо прочитати на сайті

ВАЖЛИВО! Партнерство “Кожній дитині” є організацією, що працює за принципом нульової толерантності до порушення прав дитини та нульової толерантності до будь-яких ознак сексуальної експлуатації та наруги. Просимо ознайомитися із відповідними політиками організації за лінком

Проєкт «Розвиток та зміцнення патронату над дитиною в Україні» стартує вже цього місяця, тож чекаємо ваших заявок якнайшвидше.