У Новогуйвинській лікарні відкрили нове реабілітаційне відділення (ВІДЕО)

У Новогуйвинську відкрили нове реабілітаційне відділення у КНП «Житомирська багатопрофільна опорна лікарня». Як зазначив очільник області, у закладі сформована мультидисциплінарна реабілітаційна команда у складі 25 працівників: лікарі фізичної та  реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, психологи та логопеди. Це досвідчені фахівці з досвідом, частина з яких навчалася в Європі та США. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

«Завдяки підтримці громади, меценатів та співпраці з Благодійним фондом «Пацієнти України» лікарня отримала сучасні тренажери,  прилади та обладнання для відновлення мобільності та адаптації пацієнта до звичайного життя», — розповів Віталій Бунечко.

Також він зазначив, що одним із пріоритетів для Житомирської області є розвиток мережі реабілітаційних центрів для комплексного відновлення військовослужбовців та ветеранів війни, членів їх родин.

«Вже 10 років ми воюємо з підступним ворогом. Майже два роки в умовах повномасштабної війни. Наші військові впродовж всіх цих років боронять нашу країну втрачаючи власне здоров’я та навіть життя. Повномасштабна війна завдає шкоди і мирному населенню, яке також потребує реабілітації. Крім того, після нашої перемоги ветерани стануть однією з найчисельніших категорій громадян по всій країні», — зазначив Віталій Бунечко.

За останні два роки на Житомирщині розпочали роботу чотири оновлених чи реконструйованих реабілітаційних відділення, а також реабілітаційний модуль. Продовжується модернізація обладнання та розширення переліку сучасних відновлювальних послуг в інших лікарнях області.

«Ми маємо зробити все необхідне, щоб кожен захисник та захисниця відчували нашу повагу, гордість і турботу та могли швидко повернутись до мирного життя після нашої Перемоги», — підкреслив начальник ОВА.