Впольований бобер, автомат, пістолет та тепловізор: у Пилипівському лісництві затримали браконьєра (ФОТО)

Впольований бобер, автомат, пістолет та тепловізор: у Пилипівському лісництві затримали браконьєра (ФОТО)

У ніч на понеділок, лісівники спільно з поліцією затримали 49-річного браконьєра, який незаконно полював у Пилипівському лісництві на Житомирщині. Про це повідомляє Столичний лісовий офіс.

«Під час лісового рейду працівники філії «Коростенське лісомисливське господарство» помітили невідоме авто, яке рухалось вздовж лісових масивів. Згодом на місці події було знайдено шкіру недавно впольованого бобра. Крім того, у браконьєра виявлено автомат Калашникова з тепловізором та 3-ма магазинами на 30 патронів, а також пістолет та інше спеціальне спорядження для полювання», – йдеться у повідомленні. 

Як відзначають лісівники, наявність у затриманого вогнепальної зброї свідчить про його особливу зухвалість та небезпечність. Чоловік розповів, що сам родом з Тернопільщини.

До точки, де стався випадок, також викликали слідчо-оперативну групу для проведення огляду та фіксації порушення. Громадські інспектори, які були присутні під час затримання, відзначили оперативність працівників лісової охорони і поліції.

Отже, завдяки скоординованим та професійним діям правоохоронців вдалося затримати порушника, який завдавав шкоди тваринному світу. Нагадуємо, що на сьогодні діє сувора заборона на відвідування лісів – як пішки, так і за допомогою транспортних засобів, зокрема і велосипедів.