У Житомирському районі вилучили наркотичні засоби у вісьмох жителів

У Житомирському районі вилучили наркотичні засоби у вісьмох жителів

На вихідних випадки незаконного зберігання заборонених речовин правоохоронці виявляли в обласному центрі, Станишівській, Новогуйвинській, Чуднівській та Коростишівській громадах. Нині в усіх випадках тривають досудові розслідування. Про це повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«У середмісті Житомира оперативники зупинили для перевірки чоловіка з отриманим поштовим відправленням у руках. 33-річний містянин помітно занервував і намагався уникнути зустрічі з поліцейськими. Виявилося, що чоловік ніс кілька поліетиленових пакетів з речовинами рослинного та синтетичного походження, які були замасковані під кондитерські вироби», – йдеться у повідомленні.

А напередодні розшуківці відділу поліції №1 під час відпрацювання Станишівської громади помітили чоловіка, який порушував комендантську годину. Під час спілкування з 48-річним місцевим жителем правоохоронці з’ясували, що у нього при собі є кілька пакунків з рослинною масою. Чоловік пояснив, що це – нарковмісні коноплі.

Сухі рослини конопель у пакеті ніс вранці по вулиці села і 27-річний житель Чуднівщини. Побачивши службовий автомобіль поліцейського офіцера громади, який здійснював патрулювання, чоловік різко змінив напрям руху та намагався втекти. Це привернуло увагу правоохоронця і він зупинив чоловіка з наркотичною ношею.

За схожих обставин оперативники, поліцейські офіцери громади та патрульні виявили згортки з ймовірно наркотичними речовинами у двох житомирян, 18 і 39 років, та 20-річного жителя Коростишева. А 26-річний житель селища Озерного, намагаючись уникнути відповідальності, пакунок з забороненими речовинами сховав у корпусі маркера.

За словами всіх чоловіків, наркотики вони зберігали для власного вжитку.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції. Виявлені речовини слідчі вилучили та направили для проведення відповідних експертних досліджень.

Попередня правова кваліфікація таких подій – ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Законодавством таке кримінальне правопорушення карається штрафом від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років.

Також нині поліцейські встановлюють осіб, причетних до розповсюдження заборонених речовин на території району. Тож, якщо ви володієте подібною інформацією, не зволікайте та повідомте про протиправні діяння до поліції за номером 102.