Хотіла отримати допомогу від міжнародних фондів, а натрапила на шахраїв: у Вільшанській громаді жінка втратила близько 40 тис. грн.

Хотіла отримати допомогу від міжнародних фондів, а натрапила на шахраїв: у Вільшанській громаді жінка втратила близько 40 тис. грн.

Пропозиція отримати кошти від благодійників — одна з найпоширеніших схем ошуканців. Лише упродовж минулої доби двоє жительок Житомирського району, зареєструвавшись на сумнівних сайтах та вказавши конфіденційні дані банківських рахунків, замість обіцяної допомоги, отримали лише збитки. Про це повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Так жителька Вільшанської громади повідомила поліцейських, що днями у соцмережі знайшла оголошення про можливість отримання коштів від міжнародних організацій як допомогу для українців. Перейшовши за посиланням, вона зареєструвалась на сайті та надала там усі необхідні реквізити своєї банківської картки. На сайті вона вказала свій мобільний номер, який є контактним у банківському додатку. Після цього жінці почали надходити смс-повідомлення про списання коштів з її рахунку. Через необачність потерпіла втратила близько 40 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

А жителька Оліївської громади для отримання «допомоги від ООН» перейшла за посиланням, яке отримала від знайомих в одному з месенджерів. Для реєстрації жінка вказала свій номер телефону та пароль від банківського додатка і вже за кілька хвилин її фінансовий рахунок було спустошено.

Нині слідчі поліції розпочали кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) ККУ, у межах яких встановлюють причетних до правопорушень осіб.