Проєкт «Діти Перемоги» триває: свято провели для малечі Березівської громади (ВІДЕО)

Проєкт «Діти Перемоги», покликаний підтримати родини військовослужбовців стартував ще влітку і триває дотепер. Програма завітала вже до близько 50 громад нашої області, цього разу позитивні емоції отримали 100 хлопчиків та дівчаток Березівської громади.

«Усім було дуже весело, я отримав такий позитивний настрій. Особливо мені сподобалися актори, тому що вони усі були такі позитивні, вони передали ті емоції, які заряджають творити і я отримав купу енергії і заряду на весь, можливо, рік», — говорить Вадим Кухарський, який прийшов на захід.

Ініціатором створення проєкту «Діти Перемоги» став Народний депутат України Арсеній Пушкаренко. Він каже, навіть у часи війни малечі потрібно дитинство, а захід хоч на декілька годин повертає маленьких українців у мирне життя.

«Діти не винні, що війна. Діти у нас сьогодні доросліші, ніж здається, вони усе розуміють. Особливо ті, чиї близькі є нашими захисниками та захисницями. Тому важливо бути поряд з ними, вони не діти війни, вони діти Перемоги», — каже Народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

Традиційно захід почали з вистави від акторів Житомирського академічного обласного театру ляльок. Цього разу на сцені показали казку за мотивами твору Івана Франка «Фарбований лис».

«Ми намагаємося в кожну виставу вкласти якийсь сенс, щоб діти не просто подивилися, відпочили, розважились, а ще й навчилися чогось корисного, що потім знадобиться у дорослому житті і, в принципі, у маленькому житті також», — сказала актриса І категорії Житомирського академічного обласного театру ляльок Лада Андрусенко.

Вистава особливо сподобалася маленькій Ані, яка запам’ятала для себе найважливіші речі.

Після вистави на дітей чекала розважальна програма з аніматорами-піратами.

А також на дітей чекав сюрприз – найвідоміший песик України Патрон, з ним хлопчики та дівчатка мали можливість сфотографуватися.

«Це маленький захисник, його дуже люблять діти і він дуже допомагає нашим військовим», — говорять Сашко та Мілана, які прийшли на захід.

Важливість проведення таких заходів для дітей відмічають і дорослі. Завідувачка відділу освіти, молоді та спорту Березівської сільської ради розповідає, давно не бачила таких усміхнених і безтурботних облич.

«Діти мають пам’ятати що таке дитинство, мають зарядитися позитивом, мають отримати позитивні емоції від побаченого, від зустрічі один з одним. Ми показуємо своє піклування, а знаєте, кажуть так, патріотизм народжується там, де є турбота», — зазначає завідувачка відділу освіти, молоді та спорту Березівської сільської ради Аліна Забродська.

Наостанок усі діти отримали смаколики та пішли додому ділитися враженнями з батьками.