Інспекція виявила на Звягельщині факт самовільного користування надрами – збитки на понад 7,6 млн грн

Інспекція виявила на Звягельщині факт самовільного користування надрами – збитки на понад 7,6 млн грн

Наприкінці минулого року під час здійснення заходів, спрямованих на запобігання та виявлення адміністративних порушень, не пов’язаних з державним наглядом (контролем) об’єктів господарювання, фахівцями Інспекції було проведено обстеження частини земельної ділянки для ведення лісового господарства за межами смт Городниця Звягельського району, яка перебуває на праві постійного користування у ДСГП «Ліси України». Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу. 

«Згідно Акту обстеження та інформації з відкритих джерел, в межах зазначеної ділянки виявлено котлован на площі 0,34 га (50 м x 68 м) і середньою глибиною 2 м, що може свідчити про факт самовільного видобування  невстановленими особами корисної копалини місцевого значення – піску загальним об’ємом  6800 куб м.

Згідно проведених Інспекцією розрахунків, сума збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами, склала понад 7 млн 654 тис грн.», – йдеться у повідомленні.

Матеріали справи Інспекцією скеровано до ГУ Національної поліції в Житомирській області для встановлення осіб, діями яких порушено вимоги природоохоронного законодавства та вжиття заходів реагування в межах повноважень.