3000 євро на розвиток ідеї: Житомирська політехніка з партнерами запустили акселератор для стартапів (ВІДЕО)

У лютому цього року стартував відбір на BGV HARDWARE ACCELERATOR ― акселераційну програму від Державного університету «Житомирська політехніка» для підтримки технологічних стартапів. Мета проєкту — це пошук та залучення талановитих інженерів, а також створення в Україні сучасних інноваційних продуктів для розвитку технологічних бізнесів.

«Ми будемо залучати цілу низку відомих експертів, людей, які вже успішні в технологічних бізнесах, людей, які вже зробили свої стартапи. І паралельно ця програма передбачає роботу на базі наших лабораторій і можливість фізично зробити свій бізнес, свою бізнес модель», — каже керівник інноваційного хабу Михайло Псюк.

Основні напрямки проєкту: автоматизовані виробництва, робототехніка, автомобільна промисловість, медичні технології, дрони, екотехнології, енергетика та інші.

«Проєкт програми передбачає близько 10 команд, які можуть бути відібрані. Участь може брати будь-хто. Ми запрошуємо технологічні команди, інженерні команди, підприємницькі команди зі всієї України. Навчальний компонент буде переважно онлайн», — говорить керівник інноваційного хабу Михайло Псюк.

Ініціативу підтримали український фонд стартапів Ukrainian Startup Fund та відкрите обʼєднання гравців технологічної екосистеми Techosystem. Головним партнером та спонсором акселераційної програми виступила інвестиційна компанія BGV Геннадія Буткевича, який зокрема є головою наглядової ради університету. BGV виділить по 3000 євро відібраним командам на закупівлю необхідних додаткових матеріалів для реалізації конкурсного проєкту у рамках акселератору. Окрім цього, компанія профінансувала дооснащення лабораторії інноваційного хабу Житомирської політехніки — придбала необхідне сучасне обладнання для навчання та розвитку технологічних проектів: вертикальний обробний центр, 3D-сканер, згинальна сегментна машина, компресор та стрічкова пилка по металу.

«Третій напрямок – ми допомагаємо з точки зору експертизи. Як правильно збудувати логістику, як правильно збудувати фінансову модель бізнесу, яка буде правильно збалансована і допоможе бізнесу витримувати конкуренцію на ринку, ми допоможемо структурувати сам бізнес», — сказав керівник проєктів BGV Group Management Максим Габрійчук.

Подати заявку команди можуть до 29 лютого. Для цього необхідно заповнити коротку реєстраційну форму на сайті акселератору, яку ви можете знайти за QR-кодом на екрані. Також на сторінці акселератору публікуються подробиці та новини у межах програми.