Екоінспекція нарахувала ще понад 500 тис. грн. шкоди за забруднення атмосферного повітря внаслідок ракетного удару по Житомиру

Екоінспекція нарахувала ще понад 500 тис. грн. шкоди за забруднення атмосферного повітря внаслідок ракетного удару по Житомиру

Понад півмільйона збитків за забруднення атмосферного повітря. Загальна сума обрахованої Інспекцією шкоди через пожежу і руйнування на місці влучання російської ракети у Житомирі збільшилась. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу. 

«Державна екологічна інспекція Поліського округу на запит правоохоронних органів провела розрахунок шкоди, заподіяної неорганізованими викидами забруднюючих речовин або сумішей таких речовин в атмосферне повітря, що були спричинені  пожежею, яка сталася у березні 2022 року в результаті ракетного удару країни-агресора у Житомирі по вул. Чуднівській.

Сума збитків склала понад 523 тис. грн.

Матеріали скеровані до правоохоронних органів», – йдеться у повідомленні.

Довідково: У березні 2022 року в результаті ракетного удару країни-агресора у Житомирі по вул. Чуднівській відбулося часткове руйнування житлового будинку та сталася пожежа.

Фахівці Інспекції за результати здійсненого тоді обстеження зруйнованих об’єктів нерухомого майна  на місці влучання провели розрахунок шкоди, завданої навколишньому природному середовищу  через засмічення двох земельних ділянок  внаслідок руйнувань.

Понад 63 млн грн – такою був розмір розрахованої шкоди.