Понад 10,5 млн гривень податкового боргу сплатили боржники Житомирщини у січні 2024 року

Понад 10,5 млн гривень податкового боргу сплатили боржники Житомирщини у січні 2024 року

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Житомирській області, за результатами вжитих заходів із погашення податкового боргу у січні 2024 року платниками, які перебувають на обліку в податкових органах області, до бюджетів усіх рівнів сплачено понад 10,5 млн гривень. З них до державного бюджету – 8,5 млн гривень, до місцевих бюджетів – 2,0 млн гривень.  

«Надходження від заходів стягнення в рахунок погашення заборгованості з єдиного внеску на загальнобов’язкове державне соціальне страхування у січні 2024 рік склали 4,5 млн гривень.   

Від реалізації безхазяйного майна – надійшло трохи більше 35 тис гривень, з них до державного бюджету – 28,0 тис гривень, до місцевих бюджетів – 7,1 тис гривень», – йдеться у повідомленні.  

У податковій службі Житомирщини наголошують, що запорукою недопущення податкового боргу є своєчасна сплата податкових зобов’язань з податків, зборів та платежів та правильне заповнення  платіжної інструкції на сплату податків.  

Крім цього, платникам потрібно самостійно та регулярно стежити за наявністю або відсутністю боргу. Зробити це можна за допомогою електронних сервісів ДПС: Електронного кабінету платника (https://cabinet.tax.gov.ua) або мобільного застосунку «Моя податкова».